Contact: Yvonne Vincenten

 info@natuurgeneeskundeleiden.nl

 (06) 511 011 64

Werkwijze

Kinderen en volwassenen kunnen bij mij terecht met lichamelijke klachten of emotionele klachten. Regelmatig is er een verwevenheid van beide, zoals bijvoorbeeld bij buikklachten waarbij naast een glutenallergie ook spanning de klachten verergert. Of je kunt denken aan hoofdpijn of eczeem die juist in perioden van stress verergert.

Elk mens is één prachtig geheel, wat het soms juist ook een zoektocht maakt om de oorzaken van klachten te vinden en - op basis daarvan - stap voor stap de goede aanpak vorm te geven. Door vanuit diverse invalshoeken, zo zorgvuldig mogelijk te kijken én de verschillende test- en behandelmethoden, doe ik voor iedereen mijn uiterste best om "de puzzel" rondom jouw gezondheid en geluk helder te krijgen.

Ik ga, in overleg met jou, als volgt aan de slag met jouw lichamelijke en/of emotionele klachten.

Lichamelijke klachten

In het eerste consult bespreken we het door jou ingevulde anamneseformulier. Daarnaast meet ik met de BICOM (een bioresonantieapparaat) of bepaalde organen uit balans zijn, of er sprake is van een allergie of onverdraagzaamheid voor bepaalde stoffen zoals gluten, lactose of pollen, en of er belastingen in het lichaam zijn die een negatieve invloed hebben. Tevens meet ik of sprake is van tekorten aan onder meer vitaminen en mineralen. Deze energetische meting is evenals de bioresonantie-behandeling geheel pijnloos. Bij het behandelen met de BICOM krijg je via een speciale mat op jouw rug de specifieke elektromagnetische therapietrillingen door, die jouw persoonlijke, positieve lichaamsenergie stimuleren en de ziekmakende trillingen afzwakken.

Als het zinvol lijkt op basis van het voorgaande, bekijk ik tijdens het consult tevens met een speciale microscoop de biochemische kenmerken van enkele druppeltjes bloed op basis van een vingerprikje. Wanneer het nodig is, op basis van ons eerste contact, geef ik het advies om laboratoriumtesten te laten uitvoeren. Deze onderzoeksuitkomsten neem ik indien mogelijk eveneens in ons eerste consult mee. Daarbij kun je denken aan een ontlastingsonderzoek (bijvoorbeeld bij buikklachten) of speekselonderzoek (onder meer bij een burnout). Wanneer je denkt dat jouw klachten door erfelijke factoren zijn ontstaan, kan ook dat worden onderzocht. Daarnaast werk ik, waar het een meerwaarde heeft, met andere laboratoriumtesten zoals een exorfinenonderzoek bij bijvoorbeeld AD(H)D. Of een Haar Mineralen Analyse (HMA) en Hart Ritme Variabiliteitsonderzoek (HRV) bij chronische vermoeidheid waarbij via regulier laboratoriumonderzoek alles in orde lijkt.

Verder kijk ik naar jouw voeding, supplementen en leefstijl en geef daarover uitgebreide adviezen. Tevens werk ik als dat effectief is voor de aanpak van jouw klachten met homeopathische middelen. Verder zal ik globaal aangeven wat naar mijn idee voor jou nodig is in de eventuele vervolgconsulten, om te zorgen dat jouw gezondheid verbetert. Voor klachten die net zijn ontstaan, zoals bijvoorbeeld acute hooikoorts, zal de totale behandeling doorgaans korter zijn. Soms is één afspraak al voldoende om klachten te verhelpen. Voor chronische klachten zoals reuma of een prikkelbare darm zijn veelal meer behandelingen nodig, omdat er diverse oorzaken voor de klachten zijn. In overleg met jou werk ik, waar het nodig blijkt om de klachten effectief te behandelen, samen met bijvoorbeeld een (gespecialiseerde) fysiotherapeut, de huisarts of een psycholoog.


Meer informatie over bioresonantie vind je op de website van Fitronics.

Emotionele klachten

Eerst verhelder ik, samen met jou, wat het precies is wat je wél wilt bereiken. Bijvoorbeeld dat je ontspannen je toetsen kunt maken. Vervolgens gaan we met Neuro Emotionele Integratie (NEI) aan de slag om de emotionele blokkade weg te halen. Met behulp van spiertesten en het stellen van vragen aan het onderbewuste geheugen, is het mogelijk om erachter te komen wat jou blokkeert. Met een eenvoudige ademhalingstechniek ruimen we vervolgens die emotionele blokkades op, zodat er ruimte ontstaat voor verandering, groei en ontwikkeling. Het herbeleven van emoties is daarbij absoluut niet nodig. Het is daarom een hele milde en toch krachtige manier om de oorzaak van klachten weg te namen. Als het voor jou nodig is, krijg je nog een homeopathisch middel of een persoonlijke Bach Bloesem Remedie mee, die jou daarbij verder ondersteunt. Meer informatie over de NEI vind je op deze website.

Voor de volledigheid benoem ik dat je met psychische klachten, zoals paniekaanvallen of een zware depressie op de eerste plaats naar jouw huisarts moet gaan. In overleg met bijvoorbeeld jouw huisarts of psycholoog kan ik wel ondersteuning bieden, om psychische klachten te verlichten door middel van bijvoorbeeld voeding en supplementen. In de praktijk zie ik regelmatig angst- en paniekklachten, en ook stress- of slaapproblemen door onder meer een disbalans van de maag-darm.

Holistisch

Ik werk volgens een holistische visie die is gebaseerd op de vijf natuurgeneeskundige principes: voldoende energie is nodig om goed te kunnen functioneren en je lekker te voelen, prikkeloverdracht is van belang zodat de energie vrij kan stromen in alle lagen van je lichaam, lichamelijke en ook geestelijke afvalstoffen mogen worden losgelaten, de juiste voeding is nodig, en balans is belangrijk tussen denken, voelen en doen. Ik kijk dus naar jou als gehele persoon.

Ik ga uit van de oorzaak of oorzaken van jouw lichamelijke en/of emotionele klachten. Dat kunnen bijvoorbeeld tekorten zijn aan vitaminen, mineralen of vetzuren, maar ook onder meer toxische stoffen, schimmels, bacteriën of parasieten, overgeërfde verstoringen (miasma's), emoties, geopathie, storende littekens, blokkades in de wervelkolom, een disbalans van hormonen of neurotransmitters, problemen met de enzymwerking, of verstoringen in je gebit. Door aan de oorzaken te werken, verdwijnen klachten zoals hooikoorts, voedingsallergieën, chronische aandoeningen of concentratieproblemen vaak definitief.