Contact: Yvonne Vincenten

 info@natuurgeneeskundeleiden.nl

 (06) 511 011 64

Werkwijze

Kinderen en volwassenen kunnen bij mij terecht met lichamelijke klachten of emotionele klachten. Regelmatig is er een verwevenheid van beide, zoals bijvoorbeeld bij buikklachten waarbij naast een glutenallergie ook spanning de klachten verergert. Of je kunt denken aan hoofdpijn of eczeem die juist in perioden van stress verergert. Ook zie ik regelmatig mensen die heel gevoelig zijn voor bijvoorbeeld de sfeer of die "weten" hoe het met iemand anders gaat; als je veel voelt vanuit jouw omgeving, dan verwerk je dat in jouw lichaam. Dit zijn mensen met een sterke intuïtie; die wisselwerking van ons lichaam, ons voelen en onze ziel vind ik prachtig. 

Elk mens is één prachtig geheel, wat het vaak een zoektocht maakt om de oorzaken van klachten te vinden en - op basis daarvan - stap voor stap de goede aanpak vorm te geven. Door vanuit diverse invalshoeken, zo zorgvuldig mogelijk te kijken én de verschillende test- en behandelmethoden, doe ik voor iedereen mijn uiterste best om "de puzzel" rondom jouw gezondheid en geluk helder te krijgen. Waar het passend is, werk ik heel graag met collega's samen die mooie, andere aspecten kunnen ondersteunen; ieder heeft unieke kwaliteiten en we hebben elkaar daarin nodig. 

Met mijn ondersteuning mag ik de reguliere zorg aanvullen; zij kunnen prachtige dingen betekenen, als je bijvoorbeeld acute zorg nodig hebt vanwege een gebroken arm, een blinde darmontsteking of hartproblemen. Of wanneer je door Corona de intensieve zorg nodig hebt in een ziekenhuis. Of wanneer je diabetes type 1 hebt en bijvoorbeeld moeilijk ingesteld kunt worden.
Omdat ik holistisch kijk én andere mogelijkheden heb qua onderzoek én mij richt op de oorzaken van vaak chronische klachten die mensen hebben die bij mij komen, kan ik juist helpen bij het duurzame herstel. Ik geloof in ons zelfherstellend vermogen en zie dagelijks mensen - van jong tot oud - stap voor stap fitter worden door de aanpak van de relevante aspecten. Het maakt me ontzettend blij en dankbaar dat ik dat mag ondersteunen.

Ik ga, in overleg met jou, als volgt aan de slag met jouw lichamelijke en/of emotionele klachten of als je (ook) gevoelig bent. 

Lichamelijke klachten

In het eerste consult bespreken we het door jou ingevulde anamneseformulier. Daarnaast test ik energetisch met de BICOM (een bioresonantieapparaat) of bepaalde organen uit balans zijn, of er sprake is van een allergie of onverdraagzaamheid voor bepaalde stoffen zoals gluten, lactose of pollen, en of er belastingen in het lichaam zijn die een negatieve invloed hebben. Tevens meet ik of sprake is van tekorten aan onder meer vitaminen en mineralen. Deze energetische meting is evenals de bioresonantie-behandeling geheel pijnloos. Bij het behandelen met de BICOM krijg je via een speciale mat op jouw rug de specifieke elektromagnetische therapietrillingen door, die jouw persoonlijke, positieve lichaamsenergie stimuleren en de ziekmakende trillingen afzwakken.

Als het zinvol lijkt op basis van het voorgaande, bekijk ik tijdens het consult tevens met een speciale microscoop de biochemische kenmerken van enkele druppeltjes bloed op basis van een vingerprikje. Wanneer het nodig is, op basis van ons eerste contact, geef ik het advies om laboratoriumtesten te laten uitvoeren. Deze onderzoeksuitkomsten neem ik indien mogelijk eveneens in ons eerste consult mee. Daarbij kun je denken aan een ontlastingsonderzoek (bijvoorbeeld bij buikklachten) of speekselonderzoek (onder meer bij een burnout). Wanneer je denkt dat jouw klachten door erfelijke factoren zijn ontstaan, kan ook dat worden onderzocht. Daarnaast werk ik, waar het een meerwaarde heeft, met andere laboratoriumtesten zoals een exorfinenonderzoek bij bijvoorbeeld AD(H)D. Of een Haar Mineralen Analyse (HMA) en Hart Ritme Variabiliteitsonderzoek (HRV) bij chronische vermoeidheid, waarbij via regulier laboratoriumonderzoek alles in orde lijkt.
Ik werk hiervoor samen met buitenlandse laboratoria die andere, aanvullende mogelijkheden hebben dan de reguliere zorg in ons land.

Verder kijk ik naar jouw voeding, supplementen en leefstijl en geef daarover uitgebreide adviezen. Tevens werk ik als dat effectief is voor de aanpak van jouw klachten met homeopathische middelen. Verder zal ik globaal aangeven wat naar mijn idee voor jou nodig is in de eventuele vervolgconsulten, om te zorgen dat jouw gezondheid verbetert. Voor klachten die net zijn ontstaan, zoals bijvoorbeeld acute hooikoorts, zal de totale behandeling doorgaans korter zijn. Soms is één afspraak al voldoende om klachten te verhelpen. Voor chronische klachten zoals reuma of een prikkelbare darm zijn veelal meer behandelingen nodig, omdat er diverse oorzaken voor de klachten zijn. In overleg met jou werk ik, waar het nodig blijkt om de klachten effectief te behandelen, samen met bijvoorbeeld een (gespecialiseerde) fysiotherapeut, de huisarts of een psycholoog.


Meer informatie over bioresonantie vind je op de website van Fitronics.

Voeding "op maat" om de balans te herstellen 

Vaak zie ik mensen met hevige ontstekingsklachten zoals bijvoorbeeld een combinatie van eczeem, de ziekte van Crohn, vermoeidheid, slapeloosheid en migraine, naast nog tal van andere kleinere klachten. Of mensen met Long Covid, diverse allergieën en chronische stress. Dan werkt het echt goed om met de hiervoor genoemde aanpak aan de slag te gaan. Je moet precies weten wat er uit balans is en dat gericht aanpakken, om jezelf weer fit te kunnen gaan voelen. 

Met een specifiek voedingsprogramma dat is ontwikkeld door de Duitse internist en een voedingswetenschapper, kun je wel heel goed diverse - meer algemene - klachten aanpakken, zoals een trage stofwisseling, hormonen die uit balans zijn, maar ook stress verlichten, beter slapen ondersteunen, milde ontstekingsklachten verlichten, diabetes type 2 verlichten of verhelpen, of hart- en vaatziekten helpen verbeteren. Daarin is het Metabolic Balance Programma passend.

Op basis van een bloedonderzoek en andere persoonlijke gegevens, stel ik een voedingsprogramma op maat voor jou op. Ook ondersteun ik jou daarbij, stap voor stap, om te zorgen dat jouw leefstijl ook op de langere termijn gaat werken voor jou; het vraagt namelijk, voor een goed resultaat, om een aantal duurzame gedragsveranderingen.
De basis van jouw voeding moet ook voor de langere termijn passend voor jou zijn, maar als mens willen we ook ruimte hebben om te genieten van het leven en wat lekkers eten of drinken; die balans vinden en behouden is daarom belangrijk.

Het programma bestaat uit vier stappen en een aantal leefregels om jouw balans goed te krijgen én te houden:

Fase 1: In twee dagen reset jij je lichaam. Je lichaam schakelt om naar energie die van binnenuit komt: de vetreserves.

Fase 2: Je eet de natuurlijke voedingsmiddelen van jouw lijst tot je jouw gewenste doel hebt bereikt. In combinatie met 8 leefregels komt je stofwisseling weer in balans.

Fase 3: Nu je in balans bent mag je nieuwe voedingsmiddelen uitproberen en ervaren wat dat met je lichaam doet. Aan de hand van dit gevoel kies je nu zelf wat je wilt eten.

Fase 4: Je hebt een nieuwe levensstijl geïmplementeerd en zo blijft jouw stofwisseling in balans. Je kunt weer helemaal op jezelf vertrouwen om bewuste keuzes te maken.

Wat algemene informatie over de energiebalans van ons lichaam vind je hier. Elk mens is een prachtige 'puzzel', waarbij het zoeken is naar wat jou helpt. Dat zoeken én jou helpen om met de goede dingen, stap voor stap, aan de slag te gaan op een manier die bij jou past, dat vind ik het mooiste om te mogen doen. 

Emotionele klachten en gevoelige mensen

Bij cliënten met lichamelijke klachten is er vaak een verwevenheid met emotionele klachten. Die pak ik graag in samenhang aan, omdat hoe we ons voelen van invloed is op hoe het met ons lichaam gaat. Ga bijvoorbeeld maar na wat er met jouw lichaam gebeurt als je stress ervaart of juist als je ergens enorm naar uitkijkt.

Ook zie ik regelmatig mensen die heel gevoelig zijn voor bijvoorbeeld de sfeer of die "weten" hoe het met iemand anders gaat; als je veel voelt vanuit jouw omgeving, dan verwerk je dat in jouw lichaam. Het kan best een zoektocht zijn om te leren hoe jouw gevoeligheid of intuïtie precies werkt; daarin ondersteun ik graag. 

Rondom emotionele klachten of een grote gevoeligheid zijn verschillende aspecten helpend, zoals Bach Bloesems of edelstenen of het aanvullen van stoffen die jouw lichaam veel verbruikt en daarom extra nodig heeft. Ook kan het aanvullen van jouw energie en zelfhelend vermogen zijn door middel van de Reiki, ofwel de Universele Levensenergie, die ik mag doorgeven. Ik heb meerdere healingmethoden geleerd; alle energie komt vanuit één bron. De Reiki is daarvan het meest bekend. 

Voor de volledigheid benoem ik dat je met psychische klachten, zoals paniekaanvallen of een zware depressie op de eerste plaats naar jouw huisarts moet gaan. In overleg met bijvoorbeeld jouw huisarts of psycholoog kan ik wel ondersteuning bieden, om psychische klachten te verlichten door middel van bijvoorbeeld voeding en supplementen. In de praktijk zie ik regelmatig angst- en paniekklachten, en ook stress- of slaapproblemen door onder meer een disbalans van de maag-darm.