Contact: Yvonne Vincenten

 info@natuurgeneeskundeleiden.nl

 (06) 511 011 64

Over Yvonne

Als kind had ik al veel belangstelling voor de mensen om me heen; hoe het met ze gaat en hen toewensend dat ze lekker in hun vel zitten en gelukkig zijn. Ik ben opgegroeid op een boerderij uit 1803 waar veel oog was voor de dieren, de planten en de seizoenen; op die manier heb ik veel bewondering en respect voor de natuur om mij heen meekregen. Wanneer ik zelf klachten had kreeg ik, door een gevoelig lichaam, vaak hevige reacties kreeg op medicijnen die werden voorgeschreven. Al jong ging ik daarom op zoek naar die dingen die mij en ook anderen, via de natuurlijke weg, hielpen om van klachten af te komen. Vanaf mijn tienertijd begon ik met het lezen van boeken over gezondheid en geluk. Ook experimenteerde ik met bijvoorbeeld voeding en yoga.

Als student heb ik aan de Hogeschool in Eindhoven de opleiding Jeugdwelzijnswerk afgerond. Daarna deed ik aan de Vrije Universiteit in Amsterdam de opleiding sociale gerontologie (sociologie gericht op ouder wordende mensen). In die studiejaren startte ik met het volgen van allerlei cursussen. Aansluitend volgde ik, naast mijn werk in de zorg, verschillende opleidingen over bijvoorbeeld kruiden, shiatsu, ayurveda, bioresonantie, psychologie, natuurgeneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde. Daarnaast blijf ik jaarlijks bijscholingen volgen en lees ik ontzettend veel om steeds mijn kennis verder uit te breiden.

Wat ik in mijn werk miste is voldoende tijd en ruimte, om met álle aandacht zowel de gezondheid als ook het geluk van de mensen om mij heen écht goed te ondersteunen. Daarom heb ik er, na zo’n 20 jaar werken in de zorg voor gekozen om mijn belangstelling voor natuurgeneeskunde op de eerste plaats te zetten. Met álle aandacht voor de persoon om wie het gaat én met een brede reeks van werkwijzen om gezondheid en geluk te bevorderen. Er is vanuit de natuurgeneeskunde zo ontzettend veel kennis beschikbaar, steeds vaker ook wetenschappelijk onderbouwd, waar je zo veel mooie dingen mee kunt betekenen. Ik heb al veel mensen met uiteenlopende klachten mogen ondersteunen om fitter en gelukkiger te worden; dat is voor mij het allermooiste om te mogen bijdragen. Heb je vragen of wil je vrijblijvend wat meer informatie; je mag altijd contact met me opnemen.